Talking Hippo
Spotify PodcastsPodcast

The Talking Hippo

This is The Talking Hippo: een Nederlandstalige podcast over alles wat met social media te maken heeft. Van insights tot handige tips & tricks, maar ook meer over het bedrijf achter deze leuke podcast: Social Hippo. Tune in en ontdek alles over social media (voor ondernemingen)
Talking Hippo - Episode 10
The Talking Hippo 10: Our Hippo Home
17/11/2023 Nu we het einde van het jaar naderen, beginnen we stiekem al eens terug te kijken naar wat 2023 voor onze hippo's allemaal betekend heeft. Eén van de grootste hoogtepunten was ongetwijfeld ons eigen kantoor, onze Hippo Home! In deze aflevering neemt de host enkele teamleden mee op een trip down memory lane en praat hij met zijn gasten over de eerste milestones, de persoonlijke touch en grappige anekdotes en ook al enkele vooruitzichten van ons nieuwe kantoor.
36min. 42sec
Talking Hippo - Episode 09
The Talking Hippo 9: Halloween Editie
31/10/2023 The Talking Hippo goes Halloween! Een podcastaflevering volledig in thema waar we het onder andere hebben over: Halloween-trends op social media, Halloween als themadag, Halloweenkostuums, fobieën & so much more!
35min. 31sec
Talking Hippo - Episode 08
The Talking Hippo 8: International Podcast Day
13/10/2023 International Podcast Day! Dé dag die we bij The Talking Hippo absoluut op één of andere manier moeten vieren. Hoe we dat deden? Door een lijvige, maar entertainende XL aflevering op te nemen. Wat je mag verwachten? Grapjes, anekdotes, throwbacks en heel veel gast-sprekers 🤩
31min. 28sec
Talking Hippo - Episode 07
The Talking Hippo 7: De zomer, komkommertijd of net een ideale periode om je socials te boosten?
12/10/2023 In deze aflevering gaat onze host samen met Judy Lee wat dieper in op de zomerperiode. Is het een goed moment om je socials op te fleuren, of net niet? Wat kan je allemaal doen tijdens de zomer om je socials te boosten? Find out now!
14min. 50sec
Talking Hippo - Episode 06
The Talking Hippo 6: Het social media landschap in Nederland
04/09/2023 In deze aflevering gaan we, samen met onze gastspreker Kor De Boer, dieper in op het social media landschap in Nederland. Enkele hot topics die aan bod komen: de verschillen en overeenkomsten met het landschap in België, de geschiedenis en de toekomst van social media in Nederland en uiteraard... enkele leuke ijsbrekers.
26min. 19sec
Talking Hippo - Episode 05
The Talking Hippo 5: Life as an intern at Social Hippo
03/08/2023 In deze aflevering gaan we dieper in op het leven als een stagiair bij Social Hippo. Special guests voor deze aflevering: Britt en Lean, 2 studenten die ons gedurende het hele academiejaar als stagiair hebben ondersteund. Wat hebben ze bijgeleerd, welke inzichten nemen ze mee naar een volgende job en welke tips hebben ze voor toekomstige stagiairs? Find out now!
22min. 53sec
Talking Hippo - Episode 04
The Talking Hippo 4: Het Social Hippo Maandoverzicht (januari - maart)
24/04/2023 Tijdens deze aflevering behandelen we al het beruchte of belangrijke nieuws van de afgelopen maanden dat zich afspeelde in de wereld van Social Media. Van Elon Musk tot overheden die Tiktok willen verbannen, en nog veel meer.
17min. 47sec
Talking Hippo - Episode 03
The Talking Hippo 3: Betaalde en Organische content, hoe zit dat nu juist?
05/04/2023 In deze podcast graven we wat dieper in op het verschil tussen organic en paid content, verklaren we waarom je best het ene ofwel het andere gebruikt en lichten we ook toe hoe ze elkaar kunnen versterken.
26min. 20sec
Talking Hippo - Episode 02
The Talking Hippo 2: Hoe je employer branding boosten met social media?
07/03/2023 Naast het beheren van social media voor bedrijven, geven we ook regelmatig workshops rond employer branding en hoe je als bedrijf social media hiervoor kan inzetten. Beluister deze aflevering en ontdek al onze tips & tricks om je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor toekomstige werknemers!
23min. 22sec
Talking Hippo - Episode 01
The Talking Hippo 1: We are Social Hippo
07/02/2023 In de piloot aflevering van onze podcast zoomen we in op het bedrijf achter The Talking Hippo, namelijk Social Hippo. Wie zijn we, hoe vullen we onze dagen én hoe boosten we de online visibiliteit van ondernemingen met social media?
17min. 23sec